Selecteer een pagina

Zie jij de realiteit, of …..


Het cosmetica bedrijf Dove heeft een test onder verschillende vrouwen gedaan om uit te vinden hoe zij zelf over hun uiterlijk dachten. Hiervoor hebben zij een forensisch tekenaar van de FBI uitgenodigd die op aanwijzing van de vrouwen zelf,  zonder hen gezien te hebben, een tekening van hen maakte. Zowel bij binnenkomst, het tekenen van de portretten als bij het weggaan heeft hij de vrouwen niet gezien. Deze tekeningen werden opgeborgen, zodat er geen vergelijking mogelijk was.

Na de tekensessie verlaten te hebben hadden de vrouwen een kort gesprek met een persoon die ze niet kende . Deze andere personen gaven ook een beschrijving van de vrouwen, waarop de tekenaar een nieuw portret tekende. Nadat de hele tekensessie afgerond was werden de portretten met elkaar vergeleken. Het resultaat was verbluffend ……

video

In alle gevallen bleek dat de onbekende personen een beeld hadden geschapen met een aantrekkelijker persoon dan de vrouwen zichzelf beschreven hadden. Hieruit mag geconcludeerd worden dat veel mensen een slechter beeld heeft over hun uiterlijk dan zij door de buitenwereld gezien worden. Hoe denk jij erover als je de volgende keer in de spiegel kijkt?

Wat voor deze vrouwen geldt, geldt natuurlijk ook voor mannen.

Bron: Dove Nederland

Deel dit bericht op jouw favoriete social media pagina ....Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print