Selecteer een pagina

15 Dingen die je niemand verschuldigd bent (ook al denk je van wel)

Ik weet dat er op een bepaalde manier een soort van sociale druk bestaat. Sommige mensen weten wat het beste is voor jou en de hele wereld. Maar onthoud ………

1. Je bent niemand een verklaring verschuldigd voor jouw woonsituatie

Het maakt niet uit in wat voor een leefsituatie je jezelf bevindt. Of je met huisgenoten leeft, alleen woont, ongehuwd met een partner leeft of zelfs nog met je ex-partner een woning deelt. Je hoeft niemand uit te leggen waarom je voor deze woonsituatie gekozen hebt.

2. Je bent niemand een verklaring verschuldigd voor de prioriteiten in je leven.

Wil je een bedrijf beginnen? Pastor worden in jouw favoriete kerk? Al jouw bezittingen verkopen en met een rugzak door India trekken? Ga ervoor! Vergeet niet dat je jouw beslissingen niet aan iedereen hoeft uit te leggen, het zijn tenslotte jouw beslissingen. Je hoeft ook niet te proberen anderen hiermee te imponeren.

3. Je hoeft je ook niet te verontschuldigen als je ergens geen spijt van hebt.

Als je iets gedaan hebt waar een ander minder blij mee is, maar je hebt geen spijt van wat je gedaan hebt dan hoef je jezelf ook niet te verontschuldigen. Een verontschuldiging is, om te proberen om een fout en de impact die het heeft gehad op anderen te corrigeren.

4. Je hoeft je ook niet te verontschuldigen als je wat “alleen tijd” nodig hebt.

Als je tijd voor jezelf nodig hebt ben je niet onbeleefd, introvert of onvriendelijk. Je hebt die tijd voor jezelf nodig. Je hoeft dit niet uit te leggen. Gewoon genieten van die kostbare tijd alleen.

5. Je hoeft het niet altijd eens te zijn met de overtuigingen van anderen.

Als mensen hun persoonlijke overtuigingen met jou delen, is dit vaak een teken van vertrouwen, dat moet worden gekoesterd. Het is een venster in hun ziel en de manier waarop ze denken. Maar alleen maar omdat iemand hun persoonlijke overtuigingen met je heeft gedeeld betekent niet dat je instemmend hoeft te knikken. Zie ook # 3.

6. Je hoeft niet altijd tegen iedereen “ja” te zeggen tegen alles wat zij zeggen.

Ik weet dat het moeilijk kan zijn om nee te zeggen tegen concrete vragen, maar weet gewoon dat je niet “ja” hoeft te zeggen op alles wat iedereen van je vraagt. Ken je grenzen en wat je bereid bent voor anderen te doen.

7. Je bent niemand een verklaring verschuldigd voor jouw fysieke verschijning.

Als je bent afgevallen, of juist bijgekomen, je gekozen hebt voor een andere haarcoupe, je baard hebt laten staan, of iets anders met je fysieke verschijning gedaan hebt, je bent hier niemand een verklaring voor verschuldigd. Je bent gewoon jij. Ze moeten maar leren omgaan met roze haar.

8. Je bent niemand een verklaring verschuldigd voor wat je eet.

We houden allemaal van verschillende soorten voedsel. Als iemand probeert je hierom te beoordelen, niet reageren. Je hoeft niet uit te leggen wat voor soort voedsel je wilt eten. Je eet gewoon wat je wilt.

9. Je bent niemand een verklaring verschuldigd voor je seksleven.

Of je seksleven bestaat niet, of je doet het met een andere instemmende volwassenen, het gaat niemand wat aan, buiten jezelf. Mensen zullen proberen om je te beoordelen wie je het bed deelt of wat je seksualiteit is, maar wat zij over het algemeen denken doet er niet toe.

10. Je bent niemand een verklaring verschuldigd als het gaat over jouw carrière of persoonlijke keuzes.

Als het gaat om de richting die je gaat in het leven, hoef je niemand een verklaring af te leggen voor je carrière of de richting die je hebt gekozen om te gaan. Ga er gewoon voor! De mensen die echt om je geven zullen achter je blijven staan.

11. Je bent niemand een verklaring verschuldigd voor je religieuze of politieke opvattingen.

Of je nu een liberaal of een socialist, katholiek, protestants of moslim bent, het is jouw keuze en je hoeft hier niemand een verklaring voor te geven. Als iemand wil een leuke, openhartige discussie met je wilt en jij dat ook wilt voel je vrij dat te hebben! Een goed debat en uitwisseling van ideeën kan veel plezier geven.

12. Je bent niemand een verklaring verschuldigd als je single bent.

Het maakt niet uit als je met opzet of per ongeluk alleenstaand bent – je bent single! De kans is groot dat je er ook blij mee bent. Je zou onder druk gezet kunnen worden om een partner te gaan vinden en te trouwen, maar je marcheert op het ritme van je eigen drum.

13. Je bent niemand een date verschuldigd, alleen maar omdat ze het vroegen.

Dit is zo’n belangrijk ding om te onthouden. Je hoeft geen ja te zeggen, alleen maar omdat iemand je vroeg om met hen uit te gaan!

14. Je bent niemand een verklaring verschuldigd voor je beslissing over het huwelijk.

Willen trouwen op je 18de? Nooit willen trouwen? Zolang je deze beslissing als volwassene uit eigen beweging neemt is het een beslissing van jou en jou alleen.

15. Je bent niemand een verklaring verschuldigd voor je relatie keuzes.

Heb je een vreemdganger vergeven? Ben je weer samen met je ex? Heb jij nee gezegd tegen een huwelijksaanzoek? Deze beslissingen werden genomen door jouw eigen redenen die je voor het nemen van deze beslissingen had, en je hoeft hiervoor niemand een verklaring te geven.

Je begrijpt, dit zijn slechts 15 voorbeelden waarbij je bij jouw handelen geen verklaring aan anderen verschuldigd bent. Ik ben er van overtuigd dat je zelf ook voorbeelden kunt aanhalen. Vergeet dus niet dat bij iedere beslissing die je neemt (en anderen geen schade berokkend), het jouw beslissing is.

Deel dit bericht op jouw favoriete social media pagina ....Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print